Bon Dieu 2
DVD

Bon Dieu 2 ([2019])/ un film de Philippe de Chauveron

Alle vier de schoonzonen van Claude en Marie willen met hun vrouw en kinderen naar het buitenland te verhuizen. Claude en Marie doen er alles aan om hen in Frankrijk te houden.

Aanwezigheid

Recensie

Vervolg op de komedie 'Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?'* (2014) van Philippe de Chauveron met opnieuw Christian Clavier en Chantal Lauby. De opvliegende Claude en zijn vrouw Marie hebben zich ermee verzoend dat geen van hun vier dochters getrouwd is met een keurige katholieke jongen. Nu kondigen echter alle vier de echtparen aan dat ze met hun kinderen naar het buitenland willen vertrekken. Claude en Marie doen er alles aan om hen in Frankrijk te houden. Intussen arriveert de familie van schoonzoon Charles Koffi uit Ivoorkust voor het huwelijk van hun dochter, maar hen staat een verrassing te wachten. Coen van Zwol (NRC 26-3-'19): '(...) Het past in de huidige Franse malaise dat de vier schoonzonen ditmaal met Claudes dochters willen emigreren. Frankrijk is xenofobisch, bureaucratisch en in diep verval, vinden ze. (...) Bon Dieu 2 is een brave, zelden grappige dreutelkomedie over culturele vooroordelen (...). Maar de didactische agenda ligt er duimendik bovenop en het platteland oogt wel erg knus in tijden van Front National en gele hesjes.'

Specificaties

Frans | 5412370875006

Titel Bon Dieu 2
Uniforme titel Qu'est-ce qu'on a encore fait au Bon Dieu?
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Philippe de Chauveron ; Christian Clavier ; Chantal Lauby
Type materiaal DVD
Uitgave [Braine-l'Alleud] : Belga Films, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Christian Clavier, Chantal Lauby. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Les Films du 24, 2019 - Oorspronkelijke titel: Qu'est-ce qu'on a encore fait au Bon Dieu?
ISBN 5412370875006
PPN 422803200
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Multiculturele samenleving
Taal Frans