Destroyer
DVD

Destroyer ([2019])/ directed by Karyn Kusama

Zestien jaar geleden ging agente Erin Bell undercover in een criminele bende, wat tragische gevolgen had. Nu duikt de leider van de bende opnieuw op.

Aanwezigheid

Recensie

Actiefilm van Karyn Kusama (Jennifer's body; Girlfight) met in de hoofdrol topactrice Nicole Kidman (The upside; Boy erased). Vijftiger Erin Bell is rechercheur bij het Los Angeles Police Department. Ze is aan de drank verslaafd, verwaarloost haar uiterlijk en heeft een slechte relatie met haar dochter, Zestien jaar geleden ging ze samen met haar collega Chris (Sebastian Stan) undercover in een gewelddadige bende die bankovervallen pleegt. Erin werd ontmaskerd, maar de sadistische bendeleider Silas (Toby Kebbell) wist te ontsnappen. Nu lijkt het erop dat Silas terug is met een gewaagd plan en zint Erin op wraak. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 13-3-'19): '(...) Het helpt daarbij niet dat Destroyer zo loodzwaar, pretentieus en rommelig is. Een stijlvolle neo-noir wilde Kusama ervan maken, maar alleen het camerawerk doet daar daadwerkelijk aan denken. (...)' Sabeth Snijders (NRC 12-3-'19): '(...) traditionele wraakfilm (...) Destroyer is degelijk vakwerk, al blijf je soms met vragen zitten (...). Dat Destroyer de gemiddelde thriller overstijgt is volledig te danken aan Kidmans acteertalent. (...)' Kidman was genomineerd voor de Golden Globe voor Beste actrice.

Specificaties

Engels | 9789461876331

Titel Destroyer
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Karyn Kusama ; Nicole Kidman ; Toby Kebbell ; Sebastian Stan
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (121 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Sebastian Stan. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2018
ISBN 9789461876331
PPN 422802999
Genre thriller
Taal Engels