'Een melanoom, daar schrik ik van!'
Boek

'Een melanoom, daar schrik ik van!' ([2021])/ Alexander van Akkooi en Sofie Wilgenhof, redactie: Zij van boven ; infographics en illustraties: Josta Bischoff Tulleken en Jan Mak

Gids over een vorm van huidkanker, melanoom, die steeds vaker voorkomt in Nederland. Informatie over onstaan en behandeling. Tevens 6 ervaringsverhalen.Praktische en medische informatie over een ernstige vorm van huidkanker, afgewisseld met enkele verhalen van patienten.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is een prototype van een tijdloos actueel soort kleine, handzame voorlichtingsboekjes voor een breed publiek. Het gaat over een vorm van kanker waarbij pigmentcellen in de huid onder invloed van overmatig veel ultraviolette (zonne)straling gaan woekeren. 'Nederland is een van de koplopers waar het gaat om nieuwe gevallen', aldus de achterflaptekst, en dat komt doordat wij veel reizen en in warme landen relatief anarchistisch omgaan met waarschuwingen voor overmatige blootstelling aan zonlicht en -warmte. Het boekje is gewoon rechttoe rechtaan goed. Eenvoudig, nooit kleinerend geschreven, feitelijke informatie correct, in hoge mate 'eigentijds', dat wil zeggen conform de sociale omgangsvormen volgens de huidige tijdgeest passages over angsten en psychologische motieven. Met enkele ervaringsverhalen van patiënten. Aantrekkelijke lay-out en design, prima kleurenillustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789491549939 | 55 pagina's

Titel 'Een melanoom, daar schrik ik van!'
Auteur Alexander van Akkooi
Secundaire auteur Sofie Wilgenhof ; Josta Bischoff Tulleken
Type materiaal Boek
Uitgave Koog aan de Zaan : Spreekuur Thuis, [2021]
Overige gegevens 55 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Stichting Melanoom
ISBN 9789491549939
PPN 422890235
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huidkanker
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Huidkanker