De wolven
Dwarsligger

De wolven ([2019])/ Daniel Cole, vertaald [uit het Engels] door Josee Koning en Rob Oostenrijk

De veroordeelde rechercheur Wolf verlaat zijn schuilplaats om de als zelfmoord vermomde moord op een oude collega te onderzoeken.

Aanwezigheid

Recensie

Met 'De wolven' sluit Daniel Cole (1983) een misdaadtrilogie af die daverend begon met 'Ragdoll' en 'Marionet', beide vijf sterren in de VN-thrillergids. In dit deel worden de losse eindjes aan elkaar geknoopt die uit de vorige boeken overgebleven zijn en probeert rechercheur William 'Wolf' Fawkes de als zelfmoord vermomde moord op zijn oude collega en mentor Finlay Shaw op te lossen. De veroordeelde en gevangen genomen Wolf werkt daarbij samen met Emily Baxter, die de hoofdrol opeiste in 'Marionet' en met wie hij een haat-liefde verhouding heeft, en met andere oud-collega's. Ze worden echter tegengewerkt door een hoofdcommissaris, want hoe dieper Wolf graaft, hoe duidelijker het is dat deze corrupte man de dader is. Even lijkt het erop dat Wolfs rol is uitgespeeld, tot hij hulp krijgt van zijn ex-vrouw Andrea en CIA-agent Rouche. Ook in dit boek weet Cole de spanning er goed in te houden, maar misschien omdat hij met deze roman de trilogie afrondt staan er voor het verhaal wat overbodige zijwegen in. Kennis van de voorgaande boeken is zeker een vereiste om alles te kunnen volgen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049807450 | 631 pagina's

Titel De wolven
Auteur Daniel Cole
Secundaire auteur Josee Koning
Type materiaal Dwarsligger
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, [2019]
Overige gegevens 631 pagina's - 12 cm
Annotatie In samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019 - Vertaling van: The wolves. - London : Trapeze, (c)2019. - (Ragdoll ; book 3)
ISBN 9789049807450
PPN 422961213
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 612
Uitgeleend