De lavendeltuin
Boek

De lavendeltuin (2019)/ Lucinda Riley, vertaling [uit het Engels]: Erica Feberwee

De erfgename van een vervallen kasteel in Zuid-Frankrijk besluit dit op te knappen en vindt het dagboek van een vrouw die vertelt hoe haar man in de Tweede Wereldoorlog vele Franse burgers heeft gered.

Aanwezigheid

Recensie

Emilie de la Martinières, dierenarts in Parijs, erft na de dood van haar moeder het familiekasteel in Zuid-Frankrijk. Ze ontmoet de ogenschijnlijk vriendelijke Sebastian Carruthers die in Frankrijk meer over zijn grootmoeder, Constance, te weten wil komen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef zij op het kasteel bij de familie De la Martinières. Als Emilie handgeschreven gedichten van Sophia, de zus van haar vader, in de kelder van het kasteel vindt, wordt ze nieuwsgierig naar het verleden van haar familie. De tweede verhaallijn, verteld door de oude beheerder van de wijngaard, volgt de Engelse Constance Carruthers die in 1943 als geheim agent naar Frankrijk wordt gestuurd. Na een wat rustig begin met enigszins stugge dialogen krijgt het verhaal vaart door de avonturen van Constance in Frankrijk. Ook de verwikkelingen in het huwelijk van de naïeve Emilie met Sebastian blijven tot op het eind spannend. Een aangrijpend familieverhaal waarin leugens, liefde, trouw, heldenmoed en een familiegeheim goed uitgewerkt worden.

Specificaties

Nederlands | 9789401611176 | 493 pagina's

Titel De lavendeltuin
Auteur Lucinda Riley
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2019
Overige gegevens 493 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : De Kern, 2013 - Met literatuuropgave - Vertaling van: The light behind the window. - London : Pan Books, 2012
ISBN 9789401611176
PPN 422981958
Genre romantische verhalen - oorlogsroman
Taal Nederlands