Bijen & hommels
Boek

Bijen & hommels (2019)/ Maureen Kemperink, bureauredactie: Tialda Hoogeveen ; foto's: Menno Reemer, Tim Faasen, Luc Hoogenstein e.a. ; illustraties: Jasper de Ruiter

Hoe herken je bijen en hommels, waar en wanneer vind je ze en wat kun je voor ze doen? Beschrijving van allerlei soorten, leuke weetjes en kijktips. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de educatieve KNNV-natuurserie 'Verrassend vlakbij' leert de lezer op een duidelijke en leuke manier waar bijen en hommels te vinden zijn, en hoe ze te herkennen. Net als in voorgaande delen krijgt de lezer aan de hand van een jaarkalender allerlei informatie over de dieren, hun kenmerken, het houden, vijanden en bedreiging, etc. Vervolgens worden zes verschillende soorten gebieden in Nederland besproken en is er kort aandacht voor deze dieren in het buitenland. Hierna volgt het gidsgedeelte, waarin bijna veertig soorten aan bod komen. Per pagina krijgt de lezer steeds een kleurenfoto met eronder in een korte tekst informatie over uiterlijk en gedrag van de besproken hommel- of bijensoort. In gekleurde kaders wordt beknopt aanvullende informatie gegeven. Een prachtige en professionele zakgids (de auteur is een dochter van een imker), vol mooie kleurenfoto's en goede uitleg voor volwassen en jongere lezers. Het is weer een zeer aantrekkelijk deel uit de reeks. Met bronnen, leestips, websites en een soortenlijst (tevens register). Klein formaat, kleine druk. Met leeslint. Herdruk met gewijzigd omslag; nu zonder notitieruimte. In 2016-2017 zijn ook delen verschenen over 'Tuindieren', 'Vlinders en libellen', 'Vogels' en 'Zoogdieren'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050117111 | 192 pagina's

Titel Bijen & hommels
Uniforme titel Bijen en hommels
Auteur Maureen Kemperink
Secundaire auteur Tialda Hoogeveen ; Menno Reemer ; Jasper de Ruiter
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2019
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie 1e druk: 2017 - Met literatuuropgave
ISBN 9789050117111
PPN 422470023
Rubriekscode 597.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijen; Nederland; Determineren; Gidsen ; Hommels (insect); Nederland; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Bijen

Relaties/Serie

Verrassend vlakbij
Boek

Verrassend vlakbij (2016-...)

vol.
Uitgeleend