De Duiventil in rep en roer
Boek

De Duiventil in rep en roer (mei 2019)/ Gerda Ronhaar

Omdat Jojanneke zich te laat aanmeldt voor een christelijke opleiding voor kraamverzorgster, moet ze naar een openbare school. Daar wordt ze om haar geloof gepest. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Jojanneke, de oudste dochter van dokter Van Til, besluit een opleiding voor kraamverzorgster te volgen. Omdat zij zich te laat aanmeldt bij het christelijk mbo, moet zij noodgedwongen naar een openbare school. Vanwege haar geloofsovertuiging wordt ze daar met de nek aangekeken. Als een van haar medeleerlingen aan leukemie overlijdt, komt er wat toenadering en begrip voor het feit dat Jojanneke nooit disco's bezoekt, bidt voor en na het eten en 's avonds spelletjes doet. Ook de verliefdheden van haar oudere broers en buurjongen komen uitgebreid aan bod en als klap op de vuurpijl kondigt moeder Van Til aan dat ze haar negende kind verwacht. Tweede, los te lezen deel uit de negendelige serie 'De Duiventil'. Voorin is een lijst met personages opgenomen. Het geloof speelt een belangrijke rol, waardoor de serie vooral bestemd voor protestants-christelijke lezers. Ruime bladspiegel. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059520448 | 305 pagina's

Titel De Duiventil in rep en roer
Auteur Gerda Ronhaar
Type materiaal Boek
Editie 6e druk;
Uitgave [Vierhouten] : Uitgeverij Mes, mei 2019
Overige gegevens 305 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: Capelle aan den IJssel : Mes, 2005. - Oorspronkelijke uitgave: Kampen : Callenbach, 1999
ISBN 9789059520448
PPN 42283484X
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Gezin ; Pesten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pesten

Relaties/Serie

De Duiventil serie
Boek

De Duiventil serie (1998-...)

vol. 2
Uitgeleend
Gerda Ronhaar