Bomen
Boek

Bomen ([2019])/ Kevin Warwick, Pau Morgan, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sabine Van Humbeeck

Wat betekenen bomen voor onze wereld? Lees, knutsel en ontdek via proefjes van alles over bomen. Met veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bomen staan centraal in dit deel van de serie 'Wondere wereld'* waarin kinderen worden aangemoedigd om de wereld om hen heen van dichtbij te ontdekken. Na de inhoudsopgave wisselen gedichten, informatie, weetjes, experimenten en knutselideeën elkaar af. De spreads zijn kleurrijk met (veel) korte teksten en eenvoudig ogende illustraties in kleurrijke vlakken. Aan bod komen onder andere: kijken naar bladeren, bladeren verzamelen, van zaad tot boom, wat geven bomen ons, bomen en de klimaatopwarming en maak zelf papier. De vele onderwerpen, tekstsoorten en teksten kunnen wat overweldigend en te prikkelend zijn. Toch vormt het boek een geheel, met name door het kleurgebruik. Een boek om zelf in te bladeren of met behulp van een begeleider door te nemen. Dat laatste is zeker handig bij het uitvoeren van de experimenten en knutselideeën. Achterin staan een woordenlijst, register en een bijlage met sjabloon en invullijst (om gegevens over bomen te noteren). Leuke afwisselende uitgave om kinderen spelenderwijs van alles te leren over bomen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789403209081 | 64 pagina's

Titel Bomen
Auteur Kevin Warwick
Secundaire auteur Pau Morgan ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2019]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Omslag vermeldt ondertitel: ontdek, knutsel en experimenteer! - Tekst: Kevin Warwick, illustraties: Paul Morgan - Met register - Vertaling van: Trees. - QED Publishing, (c)2018. - (What on earth?)
ISBN 9789403209081
PPN 421778458
Rubriekscode 588.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen

Relaties/Serie

Wondere wereld
Boek

Wondere wereld (2017-...)

vol.
Uitgeleend