Bijen
Boek

Bijen ontdek, knutsel en experimenteer! ([2019])/ Andrea Quigley, Pau Morgan, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sabine Van Humbeeck

Wat betekenen bijen voor onze planeet? Lees, knutsel en ontdek via proefjes van alles over bijen. Met veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je iets over bijen wilt weten, kun je met dit handzame kleurrijke boek goed uit de voeten. Het is opgedeeld in drie categorieën: ontdek, knutsel en experimenteer. De 'ontdekpagina's' bevatten vooral informatie over o.a. de lichaamsdelen van een bij, de evolutie van de bijen, hoe bijen honing maken en nog veel meer. Ook zijn er verhalen en gedichten over bijen opgenomen, zoals een Thais volksverhaal, waarin verteld wordt dat de bijen ervoor gezorgd hebben dat olifanten een slurf kregen. Op de 'knutselpagina's' worden activiteiten als recepten, knutselinstructies, spelletjes en dansjes stapsgewijs uitgelegd. Op de 'experimenteerpagina's' staat uitleg van kleine experimenten: drink als een bij en maak een nectarcafé. Door de afwisseling van deze drie categorieën, kan een kind echt actief de wereld van de bij ontdekken. Aantrekkelijke kleurrijke bladspiegel met getekende kleurenillustraties en korte teksten. Soms lijkt de vertaling niet te kloppen. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof sommige wespen 'besloten' om bij te worden, terwijl het hier een evolutionaire verandering betreft. Deel uit de serie 'Wondere wereld'*. Met een register en woordenlijst. Al met al een leuk, leerzaam, mooi vormgegeven boek met leuke doetips voor kinderen van ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789403209074 | 64 pagina's

Titel Bijen : ontdek, knutsel en experimenteer!
Auteur Andrea Quigley
Secundaire auteur Pau Morgan ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2019]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Andrea Quigley, illustraties: Paul Morgan - Met register - Vertaling van: Bees. - QED Publishing, (c)2018. - (What on earth?)
ISBN 9789403209074
PPN 421778326
Rubriekscode 597.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Bijen

Relaties/Serie

Wondere wereld
Boek

Wondere wereld (2017-...)

vol.
Uitgeleend