Waar is Malo?
Boek

Waar is Malo? ([2019])/ Maria Dek

Malo de spitsmuis had beloofd zijn vriend Poto te helpen. Maar hij heeft er geen zin in en gaat liever naar de nieuwe zweefmolen. Onderweg is hij ook onaardig tegen dieren die zijn hulp vragen. Als hij eindelijk bij de zweefmolen is, heeft Malo spijt. Kan hij het goedmaken? Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Malo de spitsmuis had beloofd zijn vriend Poto te helpen, maar heeft er helemaal geen zin in. Stiekem vlucht hij weg om naar de nieuwe zweefmolen bij de vijver te gaan. Malo heeft zo'n haast dat hij onderweg geen tijd heeft voor het zwijn, de schildpadden, de koekoek en de mestkever. Als hij bij de zweefmolen aankomt, vindt Malo er niets aan in zijn eentje en beseft hij zijn fout. De vraag is of hij zijn gedrag nog kan goedmaken? De expressieve aquarellen laten op fantasievolle en bijna kinderlijke wijze de setting van het verhaal zien met een paddenstoel als zweefmolen, een pad dat de lucht in lijkt te gaan en de kleurrijke woonomgeving van de dieren. De illustraties uit dit boek van de Poolse Maria Dek zijn geselecteerd voor de internationale Ilustrarte 2018. Het boek is uitgegeven bij de nieuwe uitgeverij van prentenboeken Boycott, die een podium wil bieden aan kwaliteitsprentenboeken. Het verhaal vormt een mooi uitgangspunt voor een (groeps)gesprek over egoïsme en de betekenis van vriendschap. De mestkever op de schutbladen biedt hiervoor een interessant detail. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986078

Titel Waar is Malo?
Auteur Maria Dek
Secundaire auteur Charlotte Pothuizen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Boycott, [2019]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Vertaling Charlotte Pothuizen - Vertaling van: Mais où a filé Malo la musaraigne? - Arles : hélium/Actes Sud, (c)2018
ISBN 9789492986078
PPN 421741260
Thematrefwoord Egoisme ; Hulpvaardigheid ; Vriendschap
Taal Nederlands