Ik verveel me zo
Boek

Ik verveel me zo ([2019])/ Rocio Bonilla, vertaling uit het Catalaans: Clavis Uitgeverij

Minimoni heeft het de hele week superdruk, met hockey, vrienden, bezoek aan oma en aan de bibliotheek. Maar op zondag heeft ze niets te doen. Ze zit in haar kamer en ze gaat helemaal nergens heen. Of toch wel? Oblong prentenboek met grappige, fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Monica, die Minimoni genoemd wordt, is inmiddels zo groot dat ze naar de school van grote kinderen mag gaan. Haar agenda staat altijd helemaal vol met speelafspraken, hockey, schilderles, bij oma langs... Alle dagen van de week heeft ze iets te doen. Behalve zondag! Op deze dag heeft ze hélemaal niets te doen. Ze verveelt zich dan ook heel erg. Ze zit in haar kamer en vraagt raad aan alle dieren, zelfs aan de buitenaardse wezens. Maar verveelt ze zich eigenlijk echt wel? Zeer mooi geïllustreerd prentenboek met talloze verwijzingen naar bekende figuren, bijvoorbeeld Darth Vader. Naast dat het de dagen van de week behandelt, komen ook veel diersoorten aan bod - en zit er zelfs halverwege het boek een grappige instructie voor hoe een papieren vliegtuigje te vouwen, waarmee Minimoni naar de walvissen vliegt. Grappig is dat alles wat zich in Minimoni's hoofd afspeelt, terug te voeren is tot voorwerpen uit haar kamer. Oblong prentenboek met zachtgekleurde tekeningen in gemengde techniek met o.a. potlood en waterverf, gedrukt op mat papier. Halverwege moet het boek een kwartslag gedraaid worden. Grappig, verrassend en erg mooi vormgegeven: ideaal voor dromerige kinderen, of kinderen die beweren zich te vervelen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836776

Titel Ik verveel me zo
Auteur Rocio Bonilla
Instelling /Clavis, Hasselt
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 30 cm
Annotatie Tekst en illustraties: Rocio Bonilla - Vertaling van: T'avorreixes, Minimoni? - Alzira : Edicions Bromera, (c)2019
ISBN 9789044836776
PPN 423240854
Thematrefwoord Verveling ; Kalender ; Fantasie
Taal Nederlands