Brugklas
Boek

Brugklas de tijd van mijn leven! ([2019])/ een bewerking van Dick Bouquet, naar het scenario van Arnout Vallenduuk ; redactie: Rikky Schrever voor Het Redactiepakhuis

Nola is gedumpt door haar vriendje Jesse en iemand heeft hiervan een filmpje op internet gezet. Bovendien probeert de populaire Fenna Jesse in te palmen. Nola is zo van slag dat ze zich in de nesten werkt en niet mee mag op brugklaskamp. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nola (14) wordt gedumpt door haar vriendje Jesse. Als ze, door allerlei omstandigheden, niet mee mag op brugklaskamp en de populaire klasgenote Fenna Jesse wil inpalmen, is Nola ten einde raad. Dan krijgt ze onverwacht hulp van de rebelse Boy uit de tweede klas. Samen rijden ze in het oude invalidewagentje van Nola's oma naar het schoolkamp om orde op zaken te stellen. Maar of dat nou zo verstandig is? Het verhaal is een bewerking van het scenario van de film 'Brugklas: de tijd van mijn leven'*, die gebaseerd is op de televisieserie 'Brugklas'. Het los van de serie te lezen verhaal wordt vlot en in makkelijke taal verteld. Onderwerpen als populariteit, uiterlijkheden, relaties, groepsvorming, sociale media, ouders en het schoolgebeuren worden soms wat clichématig maar voor pubers herkenbaar neergezet. In een katern in het midden en op het omslag staan kleurenfoto's uit de film. Volle bladspiegel; de tekst is rechts uitgelijnd en gedrukt in een kleine letter. Meeliftend op het succes van de film en de serie zal dit boek graag gelezen worden door (aanstaande) brugklassers. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132299 | 132 pagina's

Titel Brugklas : de tijd van mijn leven!
Auteur Dick Bouquet
Secundaire auteur Arnout Vallenduuk ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 132 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - zwart-wit en gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Rug van omslag vermeldt: Het boek van de film
ISBN 9789463132299
PPN 424095564
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Brugklassen
Taal Nederlands