Zo voelt een babydier
Boek

Zo voelt een babydier (2019)/ Géraldine Krasinski, Julié Mercíer, vertaling [uit het Frans]: J.H. Gever

Allerlei jonge dieren vertellen hoe zij eruit zien, wat ze eten en waar ze wonen. Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren met voelelementen en flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong kartonnen prentenboek met afgeronde hoeken over het leven van babydieren. In dezelfde opzet verschenen nog meer voelboekjes over dieren. Indeling in acht korte hoofdstukken. Voor de tekst is een duidelijk lettertype gebruikt, soms zijn (kern)woorden vetgedrukt. Er zijn hoofdstukken over o.a. babydieren die uit een ei komen, melk drinken, in moeders buidel zitten of goed verstopt onder de grond. De eenvoudige kleurenafbeeldingen op een witte achtergrond zijn afgestemd op de doelgroep. Het dier dat je kunt aaien, staat steeeds groot afgebeeld met een korte inhoudelijke tekst eronder. De voelelementen in stof of plastic variëren van zacht tot ruw of glad. Soms staan links nog extra kleine plaatjes met kenmerken en tekst, af en toe voorzien van een flapje. De dieren zijn wat naïef afgebeeld. De illustraties ondersteunen de tekst echter goed. Het kind leert in dit boek ook vele onbekende dieren kennen. Aan het eind is er extra aandacht voor Afrikaanse babydieren en babydieren op de boerderij. Ook het koalajong op het omslag heeft een voelelement. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771591

Titel Zo voelt een babydier
Auteur Géraldine Krasinski
Secundaire auteur Julie Mercier ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Mes docs à toucher : les bébés animaux. - Éditions Milan, (c)2012
ISBN 9789025771591
PPN 422917923
Genre dierenleven
Thematrefwoord Jonge dieren ; Voelboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands