How to train your dragon
Boek

How to train your dragon (2016)/ adapted by: Nicole Taylor and Michael Watts, development editor: Sarah Silver ; editor: Fiona Davis ; illustrations: Judy Brown

De jonge Viking Hiccup sluit vriendschap met een gewonde draak. Met kleurenfoto's uit de film, opdrachten en een cd. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

'Popcorn ELT Readers' zijn boekjes om Engels te leren met verhalen en afbeeldingen uit animatiefilms. Dit boekje is gebaseerd op de animatiefilm 'How to Train Your Dragon' uit 2010. Na een introductie van de personages en een aantal te leren nieuwe woorden, wordt het verhaal van de film in uitgeklede vorm verteld. Ondanks het lage leesniveau blijft het oorspronkelijke verhaal redelijk goed in tact. Natuurlijk gaat er ook het nodige verloren uit een film van anderhalf uur. Vooral de emotionele kant ontbreekt, maar de focus ligt uiteraard op Engels leren lezen. De afbeeldingen zijn wat donker en soms klein afgedrukt, waardoor niet alles even goed zichtbaar is. Achter in het boekje zijn nog wat extra's opgenomen, zoals spelletjes, een gedicht en een rollenspel. Daarnaast bevat het boekje een audio-cd om te helpen met de uitspraak en kunnen leraren extra ondersteunend materiaal downloaden. Daardoor is het ook goed klassikaal te gebruiken. Dit is een leuke titel om meeliftend op een populaire animatiefilm kinderen te stimuleren bij het leren van de Engelse taal. Niveau: Early Beginner Level 1, 200 hoofdwoorden. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9781910173817 | 32 pagina's

Titel How to train your dragon
Auteur Nicole Taylor
Secundaire auteur Michael Watts ; Sarah Silver ; Judy Brown
Type materiaal Boek
Uitgave London : Scholastic, 2016
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm - cd
ISBN 9781910173817
PPN 404060544
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Vikingen
Taal Engels