Climax
DVD

Climax ([2019])/ un film de Gaspar Noé

Een groep dansers komt bij elkaar in een verlaten schoolgebouw voor een enerverende repetitie. Tijdens de after-party realiseren ze zich langzamerhand dat iemand lsd in de sangria heeft gedaan.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van 'enfant terrible' Gaspar Noé (Irréversible; Enter the void) met onder meer Sofia Boutella (Hotel Artemis; The mummy). In de jaren negentig verzamelt een groep van zo'n vijfentwintig urban-dansers zich in een verlaten schoolgebouw voor een laatste repetitie voordat ze op tournee gaan door de VS. Na de enerverende performance bouwen ze een feestje en krijgen langzamerhand door dat iemand lsd in de sangria heeft gedaan en gaat het feest op een bad-trip lijken. Behalve Boutella, voormalig hiphopdanseres, zijn alle rollen voor dansers zonder acteerervaring. De recensenten geven 4-5 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 31-1-'19): '(...) Of Noé met zijn orgie van dans, drank en drugs iets over de huidige samenleving wil zeggen, mag de kijker zelf uitmaken. (...) Door de wurgende beklemming is ontsnapping niet mogelijk uit deze hedonistische hel, die vol zit met verwijzingen naar andere schandaalfilms (Salo, Possession en het originele Suspiria) die een voorbode zijn van wat de kijker te wachten staat. Climax is cinema zonder genade.' Geselecteerd voor 'Quinzaine des réalisateurs' in Cannes, winnaar van onder meer Beste film in Sitges.

Specificaties

Frans | 5051083149198

Titel Climax
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gaspar Noé ; Sofia Boutella
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Periscoop Film, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sofia Boutella, Thea Carla Schott, Raomian Guillermic. - Frans gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Rectangle Productions, 2018
ISBN 5051083149198
PPN 422981591
Thematrefwoord Dansen
Taal Frans