The new nurses. 1: Seizoen 1
DVD

The new nurses. 1: Seizoen 1 ([2019])/ Claudia Boderke

Rond 1950 is er in Denemarken een groot tekort aan verpleegsters. In ziekenhuis Fredenslund worden daarom voor het eerst mannen toegelaten tot de opleiding.

Aanwezigheid

Recensie

De Deense ziekenhuisserie van Claudia Bodeke en Lars Mering is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. In 1950 is er in Denemarken een groot tekort aan verpleegsters. De directrice van ziekenhuis Fredenslund doet daarom mee aan een controversieel experiment van de regering: voor het eerst worden mannen toegelaten tot de opleiding. Centraal in de serie staan Erik (Morten Hee Andersen) en Anna (Molly Egeling). Erik was soldaat in de Tweede Wereldoorlog, hij komt uit de arbeidersklasse en heeft nauwelijks geld om zijn boeken te betalen. Hij krijgt een oogje op Anna, die uit de hogere klasse afkomstig is en volgens haar vader en ex-verloofde niet zou hoeven te werken. Het hoofd van de medische staf en de hoofdzuster zijn tegen deze vernieuwing en maken het Erik en zijn medeleerlingen erg moeilijk. Bovendien vrezen de dokters voor de concurrentie door de mannelijke leerlingen. Tussen het harde werken en studeren door is er ook tijd voor feestjes en romantiek. Seizoen 1 volgt de nieuwelingen tijdens hun proeftijd van vier maanden. Genomineerd voor de Nordisk Film & TV Fond-prijs.

Specificaties

Deens | 8711983970397

Titel The new nurses. 1: Seizoen 1
Uniforme titel Sygeplejeskolen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Roni Ezra ; Morten Hee Andersen ; Molly Blixt Egelind
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (12 40 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Morten Hee Andersen, Molly Blixt Egelind. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Denemarken : SF Studios, 2018 - Oorspronkelijke titel: Sygeplejeskolen
ISBN 8711983970397
PPN 422923389
Genre dokters-, verpleegsters- en ziekenroman
Thematrefwoord Verpleegkundigen
Taal Deens

Relaties/Serie

The new nurses
Boek

The new nurses (2019-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend