Cats op zoek naar Kattopia
DVD

Cats op zoek naar Kattopia ([2019])/ regie & scenario Gary Wang

Het katje Raf gaat op zoek naar het kattenparadijs Kattopia, waar zijn moeder woont. Zijn bezorgde vader reist hem achterna. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Avonturenfilm uit de Chinese animatiestudio Light Chaser. Kat Banjer en zijn zoontje Raf wonen bovenin een hoog flatgebouw in een grote stad. Banjer is dik en lui en vindt het prima om binnen te zitten, maar Raf is nieuwsgierig en ondernemend. Hij wil dolgraag naar Kattopia waar zijn vader altijd over vertelt: een kattenparadijs op de berg aan de overkant van de rivier. Raf hoopt daar zijn moeder te vinden. Wanneer Raf met een zelfgemaakte raket op avontuur gaat, reist Banjer hem achterna, samen met papegaai Ar, hun nieuwe huisgenoot. Het wordt een spannende reis vol verwikkelingen. De recensenten geven 2 - 2 1/2 ster. André Waardenburg (NRC 16-4-'19): 'Een lang uitgesponnen kattenfilm (...) Niet dat de film slecht is. De animatie is in orde, het probleem zit hem in de originaliteit. Cats is een soort Finding Nemo, maar dan met katten. (...)' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983969957

Titel Cats op zoek naar Kattopia
Uniforme titel Cl Cats and Peachtopia
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gary Wang ; Matheu Hinzen ; Peggy Vrijens ; Erik van der Horst
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 86 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemacteurs onder anderen: Erik van der Horst, Matheu Hinzen, Peggy Vrijens. - Nederlands of Frans gesproken - Videoversie van de film: China ; Light Chaser Animation, (c)2018 - Engelstalige titel: Cats and Peachtopia
ISBN 8711983969957
PPN 422924695
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands