Shazam!
DVD

Shazam! ([2019])/ directed by David F. Sandberg

Billy Batson (14) krijgt van een tovenaar de kracht om te veranderen in de volwassen superheld Shazam. Al snel heeft hij zijn nieuwe krachten nodig in de strijd tegen de kwaadaardige Dr. Thaddeus Sivana. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Superheldenfilm van de Zweedse regisseur David F. Sandberg (Annabelle: creation; Lights out), gebaseerd op het personage Shazam dat in 1940 voor het eerst in een strip verscheen. Het is na 'Aquaman' (2018) de zevende film in 'The DC Extended Universe'. De 14-jarige Billy Batson (Asher Angel) verhuist al jaren van het ene pleeggezin naar het andere, maar woont nu in een prettig gezin met vijf andere pleegkinderen. Een oude tovenaar geeft hem de kracht om te veranderen in superheld Shazam door het uitspreken van diens naam. Billy heeft samen met zijn pleegbroer Freddy veel plezier in het ontdekken van zijn krachten: als volwassen held (gespeeld door Zachary Levi) kan hij kogels vangen, vliegen, zijn proefwerken overslaan, bier kopen. Al snel moet Billy echter de strijd aangaan met de slechte Dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong). De recensenten geven 2-4 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 3-4-'19) vindt het begin fris en geestig, maar ziet daarna clichés en lopendebandwerk. Belinda van de Graaf (Trouw 4-4-'19): '(...) Het slotgevecht op de kermis gaat wat lang door. Het is alsof de makers moeite hebben om er een einde aan te breien. Maar uiteindelijk doet het niks af aan het plezier dat 'Shazam!' uitstraalt. Het getover slaat makkelijk over op de kijker.' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888246757

Titel Shazam!
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David F. Sandberg ; Mark Strong ; Zachary Levi ; Asher Angel
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (126 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Mark Strong, Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 3 talen, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : New Line Cinema, 2019 - Bevat ook: Who is Shazam?
ISBN 5051888246757
PPN 422947261
Genre science-fiction
Thematrefwoord Helden
Taal Engels