Geschreven geschiedenis
Boek

Geschreven geschiedenis brieven die de wereld hebben veranderd (2019)/ Simon Sebag Montefiore, vertaald [uit het Engels] door Martine Both

Bloemlezing van brieven van historische personen uit verschillende tijdperken, zowel van kunstenaars als dictators, vrijheidsstrijders en componisten.

Aanwezigheid

Recensie

De Britse historicus, bekend om zijn biografieën van Russische heersers, brengt ons met dit werk terug naar vervlogen tijden. Deze brieven uit verschillende eeuwen tonen de tijdsgeest, maar zijn vooral een bundel menselijke emoties. Van tiran tot componist, iedere brief heeft iets intiems. Zo schrijft Willem van Oranje vol respect over de kracht van het Nederlandse volk na weer een nederlaag tijdens de Tachtigjarige Oorlog, schrijft de Franse auteur Fanny Burney een gedetailleerd opstel over een pijnlijke operatie aan haar zus en is de brief van Hitler aan Mussolini aan de vooravond van de inval op Sovjet-Rusland een en al opschepperij. Hitler schrijft over zijn waanzinnige plannen. Zijn brief geeft toegang tot zijn meest persoonlijke gedachten. En dat is de kracht van al deze brieven. Gecategoriseerd in thema's als rampspoed, liefde en afscheid laat de historicus zien dat de brief het meest pure, veiligste instrument is om dingen over te brengen. Het kan zowel een wapen als een vredestak zijn. Met heldere, lange inleidingen voor de brieven en een namenregister. Prachtige bundel met voor elk wat wils.

Specificaties

Nederlands | 9789000368600 | 318 pagina's

Titel Geschreven geschiedenis : brieven die de wereld hebben veranderd
Secundaire auteur Simon Sebag Montefiore ; Martine Both
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2019
Overige gegevens 318 pagina's - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Written in history. - Weidenfeld & Nicolson, 2019
ISBN 9789000368600
PPN 422155446
Rubriekscode 903.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brieven
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Brieven