Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Reizigers in het dierenrijk
Boek

Reizigers in het dierenrijk ([2019])/ met illustraties van Jana K. Kudrnová, geschreven door Markéta Spackova en Eva Bártová ; vertaling [uit het Engels]: Nelleke Scherpbier

Wist je dat sommige dieren wel duizenden kilometers reizen voor voedsel of om kleintjes te krijgen? Kijk en lees over dieren die reizen over o.a. land, door de zee en de lucht. Met illustraties in aardetinten en vier uitklappagina's met wereldkaarten. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De lederschildpad legt wel meer dan 20.000 km per jaar af, diep in de zee. De steppezebra loopt wel 1000 km per jaar op zoek naar water en voedsel en de mestkever gebruikt het licht van de Melkweg om uiteindelijk 700 meter te trotseren met zijn mestbal. We zien dieren die enorme afstanden afleggen tot beestjes die op één plek rondscharrelen. Het boek bevat drie hoofdstukken over eerst de vogels en vlinders in de lucht, dan de dieren in zeeën, meren en plassen en ten slotte dieren die over bergen, door woestijnen, zeeën en oceanen reizen. Per hoofdstuk worden er veertien dieren beschreven, met elk een illustratie en een blok tekst. De dieren zijn gekleurd in aardetinten en het geheel doet ietwat retro-achtig aan door het matte papier. Aan het einde van elk hoofdstuk is er een uitklappagina (naar boven) met daarop een kaart van de wereld waarin de routes van de dieren staan met daaronder nog meer informatie over de dieren. De inhoudsopgave staat achterin. Mooie aanvulling over trekdieren voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622922 | 31 pagina's

Titel Reizigers in het dierenrijk
Auteur Jana K. Kudrnová
Secundaire auteur Markéta Špačková ; Eva Bártová ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Wanderers of the animal world. - B4U Publishing, (c)2018
ISBN 9789026622922
PPN 421923393
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentrek
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentrek