Afrikaanse letterkunde
Boek

Afrikaanse letterkunde tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen ([2019])/ Mineke Schipper, Daniela Merolla en Inge Brinkman

Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen. genres en auteurs uit de Afrikaanse literatuur, toegelicht met een aantal citaten en fragmenten.

Aanwezigheid

Recensie

Overzicht van ontwikkelingen in zowel de mondelinge (eerste deel) als de geschreven literatuur (tweede deel) in Afrika, waarbij er aandacht is voor poëzie, proza en theater. Bij de geschreven literatuur ligt de nadruk op literatuur in Europese talen (met name Engels, Frans en Portugees). Daarnaast is deel drie gewijd aan nieuwe media, transnationalisme en literaire kritiek. Deze derde druk is een herziene en uitgebreide versie. Twee nieuwe auteurs, Daniela Merolla (hoogleraar Berberliteratuur en -kunst aan de Sorbonne in Parijs) en Inge Brinkman (docent Afrikaanse letterkunde aan de universiteit van Gent) schreven eraan mee. Deze derde editie is onder meer uitgebreid met aandacht voor de Arabische literatuur en voor verbanden tussen de literatuur ten noorden en die ten zuiden van de Sahara, maar de nadruk blijft liggen op literatuur ten zuiden van de Sahara. De vele verwijzingen naar andere studies en de vele roman- en poëziefragmenten nodigen uit tot verder lezen. Een dergelijk uitgebreid overzicht is uniek in Nederland. Het boek heeft een aantrekkelijke omslag met een foto van twee houten beelden van Afrikaanse muzikanten.

Specificaties

Nederlands | 9789462989160 | 411 pagina's

Titel Afrikaanse letterkunde : tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen
Auteur Mineke Schipper
Secundaire auteur Daniela Merolla ; Inge Brinkman
Type materiaal Boek
Editie Nieuwe, derde druk;
Uitgave Amsterdam : Amsterdam University Press, [2019]
Overige gegevens 411 pagina's - 24 cm
Annotatie 1e druk: Utrecht : Spectrum ; Den Haag : Novib, 1983. - (Aula pocket ; 696) - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789462989160
PPN 422583278
Rubriekscode Afrikaanse talen 851
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afrikaanse letterkunde; Geschiedenis
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Afrikaanse letterkunde