Een nieuwe uitdaging met Parkinson
Boek

Een nieuwe uitdaging met Parkinson praktische gids voor (jongere) mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving ([2019])/ C.P.W. (Peter) van den Berg, M.J. (Mees) Kommer en R. (Romy) Treffers (red.)

Aanwezigheid

Recensie

Zo'n tachtig personen uit Nederland en België hebben aan dit boek mee geschreven: patiënten, familieleden, artsen en mantelzorgers. Alles over de ziekte van Parkinson is er in terug te vinden: de diagnose, symptomen, medicatie en therapie, maar vooral ook hoe er mee om te gaan. Het is voornamelijk geschreven voor en door de groep jonge Parkinsonpatiënten (onder de vijftig jaar), zogenoemde Yoppers. In Nederland gaat dat om ongeveer 2.500 patiënten, maar dat aantal lijkt de laatste jaren toe te nemen. Tussendoor veel intermezzo's met persoonlijke verhalen en aan het eind van elk hoofdstuk verwijzingen voor verdieping. Een indrukwekkend boek, zeer leesbaar en erg uitgebreid, maar ook informatie over een bepaald onderwerp is snel terug te vinden. In de bijlagen veel nuttige verwijzingen naar boeken, websites etc. en een uitgebreid register. Met enkele cartoonachtige tekeningen in zwart-wit. Kleine druk, volle bladspiegel. Voor iedereen die direct of indirect met Parkinson te maken heeft.

Specificaties

Nederlands | 9789492952110

Titel Een nieuwe uitdaging met Parkinson : praktische gids voor (jongere) mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving
Secundaire auteur C.P.W. van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Berghauser Pont, [2019]
Overige gegevens XIX, 330 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789492952110
PPN 421394137
Rubriekscode 606.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekte van Parkinson
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Parkinson