Arie Schippers
Boek

Arie Schippers mens wordt hond ([2019])/ Stefan Kuiper, fotografie Arie Schippers, Paul Kramer

Interview met de Nederlandse kunstenaar (1952), geillustreerd met een beeldoverzicht van zijn recente schilderijen en sculpturen.

Aanwezigheid

Recensie

Arie Schippers (Rotterdam, 1952) gaat al zijn hele artistieke leven zijn eigen gang. Hij onderzoekt een onderwerp, verbeeldt het van alle kanten en zet vervolgens zijn reis voort naar het volgende doel. De eenheid zit hem in de stijl, de vingerafdruk die zowel in zijn schilderijen als in zijn beelden wordt getekend door een soms nauwelijks waarneembare verbuiging van de realiteit. In deze catalogus met recent werk wordt Schippers door kunstkenner Stefan Kuiper ondervraagd over zijn werkwijze. Het resultaat is een verhelderend gesprek over hoe de mens hond wordt, hoe de fantasie altijd de boventoon voert, hoe het onbekende tot genieten voert. Het boek met vele afbeeldingen in kleur is rechttoe rechtaan vormgegeven, maar in alle eenvoud een aangename aanvulling op de literatuur over een niet onbelangrijke kunstenaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462622302 | 46 pagina's

Titel Arie Schippers : mens wordt hond
Auteur Arie Schippers
Instelling /Stedelijk Museum, Kampen
Secundaire auteur Stefan Kuiper ; Yvonne Oordijk
Type materiaal Boek
Uitgave [Kampen] : Stedelijk Museum Kampen, [2019] - Zwolle : Waanders Uitgevers
Overige gegevens 46 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling van 16 februari tot en met 14 april in het Stedelijk Museum Kampen - In colofon: auteurs Stefan Kuiper, Yvonne Oordijk
ISBN 9789462622302
PPN 421296852
Rubriekscode 706.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schippers, Arie; Tentoonstellingscatalogi
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schippers