Bloem
Boek

Bloem (augustus 2019)/ Nikola Skinner, vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels | Creative Difference ; illustraties: Flavia Sorrentino

Bloem (10, ik-persoon) is het braafste meisje van de klas en wordt vaak gepest door Chrissie. Op een dag vindt ze in de tuin van haar huis in Betondeugd een envelop met zonderlinge zaadjes en hoort ze geheimzinnige stemmen. Durft Bloem de regels te overtreden door de zaadjes te planten? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bloem (10, ik-persoon) is het braafste meisje van school de Kweekvijver in Betondeugd. Ze wordt gepest door Chrissie, dochter van de bouwondernemer. Directeur Grittelsnert, die houdt van orde en netheid, schrijft een wedstrijd uit voor de beste leerling. Bloem wil die wedstrijd winnen en daarmee haar moeder opvrolijken. Dan ontdekt ze in de tuin van hun huis Welgemoed - ironische naam voor een huis dat op instorten staat - een envelop met 'zonderlinge zaadjes'. Die zaadjes zetten alles op zijn kop. Bloem hoort stemmen, ontdekt met haar vriendin Neena een tuincentrum met een zonderlinge eigenaar en leert hoe ze met hulp van het verleden de toekomst kan veranderen. Korte hoofdstukken, met veel dialogen vol humor, en een ik-figuur die de lezer op een grappige manier aanspreekt. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar heen op een manier die doet denken aan Roald Dahl en Annie M.G. Schmidt. Bevat op de juiste momenten enkele zwierige zwart-wittekeningen van bloemen, en fraai geïllustreerde schutbladen die mooi de ontwikkeling van het verhaal laten zien. Een lekker dik boek met een luchtig verpakte, trendy boodschap over een meisje in een 'betondorp' dat leert regels te ovetreden om de natuur te helpen. Mooi debuut, voor een brede doelgroep vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402703719 | 380 pagina's

Titel Bloem
Auteur Nikola Skinner
Secundaire auteur Flavia Sorrentino ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, augustus 2019
Overige gegevens 380 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Bloom. - Londen : HarperCollins Children's Books, (c)2019
ISBN 9789402703719
PPN 421923857
Genre avonturenroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Natuur ; Pesten ; Schoolleven
Taal Nederlands