Algemene relativiteitstheorie voor baby's
Boek

Algemene relativiteitstheorie voor baby's ([2019])/ Chris Ferrie, vertaald uit het Engels door Emmy van Egmond

Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe zwaartekracht werkt, via begrippen als massa en kromming. Kartonboek met gestileerde afbeeldingen in enkele kleuren. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vierkante kartonboekje met twee afgeronde hoeken zoomt in op algemene relativiteitstheorie. Dit is een meetkundige theorie van de zwaartekracht, die in 1916 door Albert Einstein werd gepubliceerd. Het is de huidige beschrijving van de zwaartekracht in de moderne theoretische natuurkunde. De auteur, vader van jonge kinderen, fysicus en wiskundige van beroep, wil moeilijke zaken makkelijk maken en de interesse van jonge kinderen aanwakkeren. De bladspiegel van de dikke pagina's is grotendeels wit. Gestart wordt met een tekening van een blauwe bal op een witte achtergrond, met een tekst van één zwartgedrukte regel tekst eronder. Begrippen als massa en kromming worden uitgelegd via afbeeldingen van o.a. cirkels en lijnen. Baby's en jonge kinderen zullen de afbeeldingen gegarandeerd interessant vinden. De tekst bevat echter erg veel moeilijke begrippen als platte ruimte, een zwart gat en singulariteit die niet aansluiten bij de beoogde doelgroep. Voor opvoeders die kleine kinderen kennis wil laten maken met grote ideeën is deze stevige uitgave wel geschikt. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114381

Titel Algemene relativiteitstheorie voor baby's
Uniforme titel Baby universiteit
Auteur Chris Ferrie
Secundaire auteur Emmy van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Omslag- en binnenwerkillustraties Chris Ferrie - Op achterplat: Baby universiteit - Vertaling van: General relativity for babies. - USA : Sourcebooks, Inc., (c)2017
ISBN 9789025114381
PPN 421879475
Rubriekscode 531.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Relativiteitstheorie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Relativiteitstheorie