Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes
Boek

Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes ([2019])/ vertaald [uit het Engels] door Imme Dros

Wie zegt dat de held van een verhaal altijd een held of stoere ridder moet zijn? In deze twee sprookjes en vier volksverhalen zijn dappere en slimme meisjes de helden! Met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen SPROOKJES BRUC

Recensie

In sprookjes draait het vaak om een dappere ridder of een knappe prins, maar een meisje kan ook een held zijn. Dit kleurrijke sprookjesboek bevat zes verhalen over slimme en dappere meisjes van over de hele wereld. Het boek heeft een aantrekkelijk omslag, mooie lay-out en bevat indrukwekkende kleurenillustraties. Het taalgebruik is eenvoudig en bevat veel dialogen. Met dit boek speelt de vrouwelijke auteur in op de discussie rond feminisme en laat zien dat vrouwen ook door hun kracht of verstand de held van een verhaal kunnen zijn. Grappig detail is dat het sprookje 'Hans en Grietje' in dit boek 'Grietje en Hans' heet. Origineel aan dit sprookjesboek is dat er naast twee bekende sprookjes ook vier onbekende verhalen uit andere culturen aan de orde komen. Ook bevat elk verhaal illustraties van een andere illustrator, die allemaal vrouw zijn. Het boek is zeer geschikt om voor te lezen aan zowel meisjes als jongens vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021417875 | 90 pagina's

Titel Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes
Auteur Julia Bruce
Secundaire auteur Imme Dros ; Jacqueline Wilson ; Olga Baumert
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Volt, [2019]
Overige gegevens 90 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Copyright tekst, bewerking sprookjes: Julia Bruce. - Copyright voorwoord: Jacqueline Wilson - Vertaling van: Ladybird tales of adventurous girls. - Ladybird Books Ltd, 2018 - Bevat: Grietje en Hans : een sprookje van de Gebroeders Grimm / geïllustreerd door Olga Baumert. Tamasha en de trol : een verhaal uit Zanzibar / geïllustreerd door Molley May. Tokoyo en de zeeslang : een verhaal uit Japan / geïllustreerd door Kerry Hyndman. Chandra en de olifanten : een verhaal uit India / geïllustreerd door Hannah Tolson. Zeemeisje en de gouden sleutel : een verhaal uit China / geïllustreerd door Hannah Peck. De Sneeuwkoningin : een sprookje van Hans Christian Andersen / geïllustreerd door Holly Hatam
ISBN 9789021417875
PPN 422396427
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes