Raketwetenschap voor baby's
Boek

Raketwetenschap voor baby's ([2019])/ Chris Ferrie, vertaald uit het Engels door Emmy van Egmond

Stapsgewijs wordt uitgelegd wat lucht doet stijgen en voortbewegen. Kartonboek met gestileerde afbeeldingen in enkele kleuren. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant kartonboek met twee afgeronde hoeken waarin onder het motto 'Er is maar een vonkje nodig om het voorstelingsvermogen van een kind te doen ontvlammen' heuse 'raketwetenschap' wordt gepresenteerd voor baby's. Het prentenboek maakt deel uit van de 'Baby universiteit'. In deze reeks worden thema's die veel inzicht vragen op een basale wijze toegelicht. In dit boek zien kinderen een bal rollen. Die bal zorgt voor luchtweerstand. De vorm van de bal kan veranderd worden tot vliegtuigvleugel. Op kinderlijk eenvoudige wijze wordt het principe van lucht die doet stijgen en doet voortbewegen uitgelegd. Met liftkracht en stuwkracht kun je naar de maan en worden zelfs peuters raketwetenschapper. De informatie wordt aangereikt door eenvoudige, schematische kleurenprenten, met een toelichtende tekst van één vetgedrukte zin eronder. Strakke vormgeving. De auteur is vader van vier jonge kinderen en is ervan overtuigd dat het nooit te vroeg is kinderen kennis te laten maken met abstracte ideeën. De uitgave en reeks zullen, hoewel interessant, voor een bescheiden doelgroep binnen bereik liggen. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114374

Titel Raketwetenschap voor baby's
Uniforme titel Baby universiteit
Auteur Chris Ferrie
Secundaire auteur Emmy van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Omslag- en binnenwerkillustraties Chris Ferrie - Op achterplat: Baby universiteit - Vertaling van: Rocket science for babies. - USA : Sourcebooks, Inc., (c)2016
ISBN 9789025114374
PPN 421879467
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Raketten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Raketten