Het prentenboek
Boek

Het prentenboek ([2019])/ René Nauta en Aaldrik Pot

Informatie in woord en beeld over het determineren van pootafdrukken/loopsporen van in West- en Midden-Europa voorkomende soorten zoogdieren, vogels, amfibieen, reptielen en ongewervelden (geleedpotigen, wormen en weekdieren).

Recensie

Dierenspoorkenners en -instructeurs René Nauta en Aaldrik Pot hebben met het samenstellen van dit boek over dierenprenten monnikenwerk verricht. De uitgave gaat niet alleen in op pootafdrukken/loopsporen van zoogdieren, maar ook van vogels, amfibieën, reptielen en ongewervelden (geleedpotigen, wormen en weekdieren). Na een forse inleiding handelen zo'n 300 pagina's over prenten die dieren in West- en (deels) Midden-Europa achterlaten in bodem, sneeuw of ander substraat, ruim voorzien van zwart-wittekeningen en kleurenfoto's (vaak met liniaal voor de schaal). De dieren worden kort beschreven (biologie, voorkomen, kansen op soortverwisseling) en de loopsporen (zeer) uitgebreid. Het boek sluit af met hoofdstukken over manieren van lopen, materialen en middelen, toepassing en onderzoek. De auteurs werken voor Extra, een bedrijf dat bushcraft-opleidingen verzorgt en het boek heeft uitgegeven en waarbij ook 'Bushcraft handboek' (derde druk 2019)* verscheen. 'Het prentenboek', dat met toewijding is gemaakt, is niet alleen bestemd voor survival-diehards, maar ook voor meer dan gemiddeld geïnteresseerden in kennis van de Europese fauna. Met verwijzingen naar andere bronnen, matentabellen en index. Zie www.hetprentenboek.eu.

Specificaties

Nederlands | 9789082453812 | 445 pagina's

Titel Het prentenboek
Auteur René Nauta
Secundaire auteur Aaldrik Pot ; Beke Olbers
Type materiaal Boek
Uitgave [Vledder] : EXTRA, [2019]
Overige gegevens 445 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Aan alle dieren die voor ons al die fantastische, rare, bijzondere en soms lastige prenten achterlaten. Elke dag opnieuw - Met index, literatuuropgave
ISBN 9789082453812
PPN 422728691
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sporen (dier); Europa; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Sporen