Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Silvester ...en de brand in IJsselbroek
Boek

Silvester ...en de brand in IJsselbroek (2019)/ Willeke Brouwer

Silvester (ik-figuur) mag een avond met zijn vrienden zonder oppas thuis zijn. Maar dan brandt hun keet helemaal af en breekt Silvester zijn been. En dat terwijl het koningspaar hun dorp komt bezoeken. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Silvester is met zijn ouders en zusje verhuisd naar een dorpje op het platteland en probeert daar te wennen. Hij heeft met zijn nieuwe vrienden een keet waar ze samenkomen. Op een avond, als Silvester zonder oppas thuis mag blijven en enkele vrienden heeft uitgenodigd, slaat de vonk van de allesbrander over naar de keet, die volledig afbrandt. Als Silvester probeert de poes te redden, valt een balk op zijn been en moet hij naar het ziekenhuis. Op school wordt het bezoek van het koningspaar voorbereid en tussendoor gaat Silvester naar zijn oude stad Burgerdam voor het pleinfeest op zijn oude school. Verhaal in de lijn van series als 'Het leven van een loser', waarbij er weinig tekst is die afgewisseld wordt door tekeningen in zwart-wit (graphic novel). Door het gebruik van de ik-vorm wordt de lezer direct aangesproken. De belevenissen evenals het taalgebruik zijn niet bijzonder. De woordkeus sluit wel aan bij de beoogde doelgroep. De verschillen tussen het dorpsleven en dat in de stad worden wel erg zwart-wit weergegeven. Ook geschikt voor minder vaardige lezers. Vervolg op 'Silvester en de bizarre verhuizing'*. Heruitgave in paperback. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026623165 | 221 pagina's

Titel Silvester ...en de brand in IJsselbroek
Uniforme titel Sulvester ...en de brand in IJsselbroek
Auteur Willeke Brouwer
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2019
Overige gegevens 221 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Op omslag en titelpagina is de "i" van Silvester is doorgestreept en erboven staat een u - Op omslag: Met veel bloed en pleisters - Eerste druk: 2016
ISBN 9789026623165
PPN 422070165
Thematrefwoord Hutten ; Branden ; Verhuizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Silvester
Boek

Silvester (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Willeke Brouwer