Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Mijn kuiken
Boek

Mijn kuiken van ei tot kuiken (2018)/ tekst van Géraldine Elschner, met illustraties van Eve Tharlet ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Joukje Akveld

Een klein meisje wil graag een kuikentje hebben. Ze probeert een netgelegd ei uit te broeden. Prentenboek over de kringloop van kip, ei tot kuiken met paginagrote aquarellen. Vanaf ca. 4 tot 7 jaar.

Recensie

Een klein meisje wil graag een kuiken hebben en besluit een net gelegd ei zelf uit te broeden tussen heel veel dekens. Dat gaat mis, waarop haar ouders en broertje helpen een broedkist te maken. Na 21 dagen wachten, komt er inderdaad een kuikentje tevoorschijn. De sfeervolle afbeeldingen, in aquareltechniek met veel pasteltinten uitgevoerd, illustreren de kringloop van 'kip-ei-kuiken'. Duidelijk wordt hoe een kip een ei legt en wat ervoor nodig is om het uit te broeden. Hierin mist echter het aandeel van de haan en het lijkt of ieder ei een kuiken bevat. Centraal staat de geboorte van het kuiken, dat wordt geïllustreerd door als het ware in te zoomen op het ei. Hierbij zijn de stadia afgebeeld op enkele tot een derde en tot de helft ingekorte bladzijden. Voor het maken van een broedkistje wordt verwezen naar de website van de uitgever. De tekst is verhalend en vanuit de hoofdpersoon geschreven. Het innemende verhaal zal kleuters aanspreken en is ook te gebruiken om, in de onderbouw van de basisschool, iets over de voortplanting en verzorging van de kip te vertellen. Ongewijzigde heruitgave. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051161588

Titel Mijn kuiken : van ei tot kuiken
Auteur Géraldine Elschner
Secundaire auteur Eve Tharlet ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2018
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaling van: Mein Küken. - Zürich : Minedition, (c)2010
ISBN 9789051161588
PPN 422242810
Rubriekscode 634.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kuikens ; Kippeneieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kuikens