Serenity
DVD

Serenity ([2019])/ a film by Steven Knight

De kapitein van een vissersboot wordt te hulp gevraagd door zijn ex-vrouw die haar gewelddadige echtgenoot uit de weg wil ruimen.

Recensie

Thriller in film noir-stijl van Steven Knight (Locke; Humming bird) met Matthew McConaughey (White boy Rick; Free state of Jones) en Anna Hathaway (Ocean's 8). Baker Dill, een man met een beladen verleden, is eigenaar van een vissersboot waarop hij toeristen meeneemt voor een rondvaart langs de kust van Florida. Zijn ex-vrouw Karen weet hem op te sporen en vraagt zijn hulp bij het uit de weg ruimen van haar echtgenoot (Jason Clarke) die haar en haar puberzoon mishandelt. Baker aarzelt en raakt verstrikt in een nieuwe realiteit waar niets is wat het lijkt. De recensenten geven 2-3 sterren. Remke de Lange (Trouw 24-1-'19): '(...) In dit warrig vertelde verhaal, waarin we niemand echt leren kennen, vervlecht de maker de verschillende lijntjes richting een ontknoping die boeit noch overtuigt. (...)' Floortje Smit (Volkskrant 23-1-'19): '(...) Er zit best een intrigerend idee achter de ontknoping, al stapt Knights script wel heel makkelijk over filosofische, emotionele en plottechnische consequenties heen. Het is de puzzel die de film onderhoudend maakt (...)'.

Specificaties

Engels | 9789461876317

Titel Serenity
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Steven Knight ; Matthew McConaughey ; Anne Hathaway
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Matthew McConaughey, Anne Hathaway. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Blue Budgie Films Limited, 2019
ISBN 9789461876317
PPN 423072722
Genre thriller
Taal Engels