Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Bouwers
Boek

Bouwers ([2019])/ Reina Ollivier & Karel Claes, geïllustreerd door Steffie Padmos

Maak kennis met negen dieren die heel goed kunnen bouwen. Zo vertellen o.a. de bever, kruisspin en de ooievaar (in de ik-vorm) over hun snelheid, uiterlijk, voedsel en natuurlijke vijanden. Met veel waterverfillustraties, ook een grote van hun bouwwerk. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Negen dieren stellen zich in deze grote uitgave (34 cm) voor en vertellen over hun speciale bouwsels. De bever, de kruisspin, de republikeinwever, de termiet, de ooievaar, het stokstaartje, de honingbij, de Japanse kogelvis en de mol zijn namelijk stuk voor stuk bouwers. Elk dier heeft drie dubbele pagina's tot zijn beschikking. De eerste bevat een paginagrote geschilderde afbeelding van het dier. Daarna volgt een spread met informatie over het dier. Het dier stelt zich in ik-vorm voor. Hij vertelt o.a. wat hij eet, over zijn snelheid, uiterlijk en natuurlijke vijanden. Op de derde spread is uiteindelijk het bouwwerk van het dier te bewonderen en leert de lezer waarom deze bouwconstructie zo speciaal is. Het is een leuke combinatie van dieren die niet zo vaak besproken worden in dierenboeken, zeker niet voor iets jongere kinderen. De prachtige waterverfillustraties in vrij natuurgetrouwe kleuren maken het boek extra interessant. Op de laatste pagina staat een 'groepsfoto': 'Hartelijke groetjes van de bouwersclub'. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Superbeestjes' waarin o.a. ook 'Lawaaimakers' (2021) verscheen. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836783 | 61 pagina's

Titel Bouwers
Auteur Reina Ollivier
Secundaire auteur Karel Claes ; Steffie Padmos
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
ISBN 9789044836783
PPN 423635921
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag ; Bevers ; Spinnen (dier) ; Republikeinwevers ; Termieten ; Ooievaars ; Stokstaartjes ; Honingbijen ; Kogelvissen ; Mollen (dier)
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag

Relaties/Serie

Superbeesjes
Boek

Superbeesjes (2019-...)

vol.
Uitgeleend