Een bril
Boek

Een bril ([2019])/ Harriet Brundle, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Anne Firet

Als je niet goed kunt zien, kan het zijn dat je een bril nodig hebt. Hoe werken je ogen en hoe is het om een bril te dragen? Met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel in de serie 'Handig!'* legt uit hoe een bril werkt, wanneer iemand die nodig heeft en wat er gebeurt bij een opticien. De uitleg is duidelijk, maar er is weinig moeite gedaan er een aansprekende tekst van te maken. Zo bevat ze onnodig moeilijke woorden (o.a. corrigeren, oogafwijking, hypermetropie) die weliswaar in de lopende tekst of in een woordenlijst achter in het boek toegelicht worden, maar die eenvoudig omzeild hadden kunnen worden. De getekende, veelal schematische kleurenillustraties zijn duidelijk en functioneel, maar evenmin erg aansprekend. De stripachtige oogbal op pootjes met een stripballonnetje die op elke bladzijde terugkomt, is wel een grappig element. Onzorgvuldig is dat sommige vetgedrukte woorden naar de woordenlijst verwijzen en dat andere vetgedrukt zijn om iets eruit te lichten. Bovendien is niet altijd duidelijk waarom een woord wel en niet in de lijst terecht komt ('apparatuur' wel, 'hypermetropie' niet). Het register is erg summier en voegt weinig toe. In 'meer weten' staan verwijzingen naar boeken en websites over het thema. Een van de weinige uitgaven over dit thema. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414845 | 24 pagina's

Titel Een bril
Auteur Harriet Brundle
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met bibliografie, register - Vertaling van: Wearing glasses. - BookLife Publishing, (c)2018. - (Human body helpers)
ISBN 9789463414845
PPN 421792124
Rubriekscode 536.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brillen
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Brillen

Relaties/Serie

Handig!
Boek

Handig! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Harriet Brundle