Een hoortoestel
Boek

Een hoortoestel ([2019])/ Harriet Brundle, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Anne Firet

Als je niet goed kunt horen, kan een hoortoestel een oplossing zijn. Hoe werkt je gehoor en hoe werkt zo'n apparaat precies? Lees ook hoe het is om een hoortoestel te dragen. Met gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Als je niet goed kunt horen, kan een hoortoestel een oplossing zijn. Hoe werkt je gehoor én hoe werkt een dergelijk apparaat? Hierop wordt ingegaan in dit deel van de serie 'Handig!'*. In acht hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt verder nog ingegaan op de diverse soorten gehoorapparaten, wanneer je er een nodig hebt en de rol daarbij van de KNO-arts, audioloog en audicien. Ook het omgaan met een hoortoestel in het dagelijkse leven komt aan bod. In deze vierkante uitgave zijn diverse gestileerde gekleurde figuurtjes aanwezig, al dan niet in of bij een (schematische) illustratie opgenomen, die de lezer door de uitgave leiden. Veelal staat er een tekstballonnetje met informatie bij. Op elke bladzijde staat tevens een toelichting in zo'n drie zinnen. Moeilijke woorden als versterker en luidspreker zijn vetgedrukt, ze worden achterin nader toegelicht. Ook aanwezig zijn een inhoudsopgave, register en een aantal tips voor bijpassende boeken en websites. De tekst is in een zwarte of witte letter gedrukt op een licht- of donkerpaarse achtergrond. De illustraties zijn vrolijk, duidelijk en functioneel, maar zullen niet elk kind aanspreken. Wel een van de weinige uitgaven over dit thema. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414821 | 24 pagina's

Titel Een hoortoestel
Auteur Harriet Brundle
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met bibliografie, register - Vertaling van: Using hearing aids. - BookLife Publishing, (c)2018. - (Human body helpers)
ISBN 9789463414821
PPN 421792108
Rubriekscode 463.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoortoestellen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hoortoestellen

Relaties/Serie

Handig!
Boek

Handig! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Harriet Brundle