Alles wat overblijft
Boek

Alles wat overblijft een terugblik van De Minimalisten ([2019])/ Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, vertaald [uit het Engels] door Wilma Paalman

Pleidooi voor een minimalistische levensstijl, mede aan de hand van de persoonlijke ervaringen van de auteurs, waarbij niet wordt gehecht aan bezit en zo min mogelijk middelen worden gebruikt om te leven.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse auteur Joshua Fields Millburn (1981) ontdekte op een bepaald moment dat hij eigenlijk alles had dat iemand ooit zou willen hebben. In eenzelfde maand werd hij overrompeld door het verlies van zijn moeder en zijn scheiding. Hij kwam in contact met het Minimalisme, een streven (sinds de jaren zestig) om met zo min mogelijk middelen doelen te bereiken. Dat kan in de architectuur, literatuur, kleding, het wonen en als een levensstijl. Hierbij kiest men alleen voor die dingen die men écht wil. Minimalistisch leven maakt het leven juist rijker. Met zijn jeugdvriend Ryan Nicodemus ging hij in een klein plaatsje wonen, waar ze samen dit werk schreven, een soort vlot geschreven memoires, als aanmoediging om ook als minimalist te gaan leven. Geen illustraties en register. Alle opmerkingen van vriend Nicodemus zijn in de vorm van eindnoten weergegeven. Een waardevolle, actuele publicatie, juist in onze tijd van aandacht voor het milieu en het redden van onze planeet. Immers, hoe minder en beter we gebruikmaken van onze goederen, hoe minder vervuiling.

Specificaties

Nederlands | 9789024586608 | 239 pagina's

Titel Alles wat overblijft : een terugblik van De Minimalisten
Auteur Joshua Fields Millburn
Secundaire auteur Ryan Nicodemus ; Wilma Paalman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 239 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Everything that remains. - (c)2014
ISBN 9789024586608
PPN 422375705
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leefstijlen; Minimalisme
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Leefstijlen