Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Bijbelverhalen
Boek

Bijbelverhalen (2018)/ verteld door Ida Jessen, met illustraties van Hanne Bartholin ; uit het Deens vertaald door Edith Koenders

Drie bekende verhalen uit het Oude Testament en drie uit het Nieuwe Testament worden in het kort naverteld. Met sfeervolle kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Ida Jessen is in Denemarken een bekende literaire auteur voor met name volwassenen. In 2016 publiceerde zij in samenwerking met illustrator Hanne Bartholin een kinderbijbel met 29 verhalen. Zes van deze verhalen zijn nu vertaald: uit het Oude Testament de verhalen over de schepping, Noach en Mozes en uit het Nieuwe Testament verhalen over de geboorte, het sterven en de opstanding van Jezus en de discipelen. De stijl van de auteur is heel beeldend met soms opvallend eigentijdse taal, eenvoudig maar tegelijkertijd diep. De kunstzinnige aquarellen zijn heel divers, soms bijna abstract, het fraaie kleurgebruik sluit aan bij de verhalen, maar ze vormen telkens één geheel met de tekst. Soms volgt de tekst de contouren van een tekening of is geplaats in een ronde of golvende specifieke vorm. De schutbladen en begin van de hoofdstukken zijn vormgegeven met zwart-witte grafische patronen. Bijzondere uitgave, in vrij smal, staand formaat, met fraai omslag met glansdruk en linnen rug. Met voorwoord van Desanne van Bréderode. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089121578 | 80 pagina's

Titel Bijbelverhalen
Auteur Ida Jessen
Instelling /Nederlands Bijbelgenootschap
Secundaire auteur Hanne Bartholin ; Edith Koenders
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Nederlands Bijbelgenootschap, 2018
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Bibelhistorier. - Det Danske Bibelselskab, (c)2016
ISBN 9789089121578
PPN 421257040
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen