De Afrikaanse leeuw
Boek

De Afrikaanse leeuw ([2019])/ Lisa Owings, vertaling [uit het Engels]: Minke van Dam ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

De Afrikaanse leeuw is een van de dodelijkste dieren ter wereld. Soms vallen deze leeuwen mensen aan. Waar en hoe leven deze dieren en wat kun je doen om een aanval te voorkomen? Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Dieren die doden'* wil kinderen waarschuwen voor dieren die ook wel eens mensen aanvallen en doden. Dit deel gaat over de Afrikaanse leeuw, een van de dodelijkste dieren ter wereld. Het handzame boek begint met een waargebeurd verhaal van enkele mensen in Tanzania die een naaste verloren bij een aanval van dezelfde leeuw. In totaal doodde hij wel vijftig mensen. Of een pijnlijke tand de oorzaak was, is ongewis. De Afrikaanse leeuw is een van de dodelijkste dieren ter wereld. Ingegaan wordt op zijn kenmerken, die handig zijn bij de jacht. Daarnaast wordt ingegaan op o.a. hun leven in de troep, het verdedigen van hun terrritorium, hoe je aanvallen kunt voorkomen en bedreiging door de mens. Deel uit de reeks 'Dieren die doden'*, die zich met name richt op kinderen die moeite hebben met lezen. De boeken hebben een erg toegankelijk leesniveau: de zinnen zijn kort en de woorden eenvoudig. Het boek kreeg ook het keurmerk Makkelijk Lezen. Het boek komt qua informatie en (actie)foto's in kleur wellicht een beetje sensatiegericht over. De aanvallen van de Afrikaanse leeuw op mensen krijgen relatief veel aandacht. Dat maakt het verhaal spannend, maar ook een beetje eenzijdig. Bevat een woordenlijst, register en enkele tips voor filmpjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411523 | 24 pagina's

Titel De Afrikaanse leeuw
Auteur Lisa Owings
Secundaire auteur Minke van Dam ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The African lion. - Bellwether Media Inc., (c)2012. - (Nature's deadliest)
ISBN 9789463411523
PPN 421475889
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leeuwen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Leeuwen

Relaties/Serie

Dieren die doden
Boek

Dieren die doden (2018-...)

vol.
Uitgeleend