Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De ijsbeer
Boek

De ijsbeer ([2019])/ Lisa Owings, vertaling [uit het Engels]: Minke van Dam ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

De ijsbeer is een van de grootste en gevaarlijkste dieren op aarde. Soms vallen ijsberen mensen aan. Waar en hoe leven deze dieren en wat kun je doen om een aanval te voorkomen? Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Dieren die doden'* wil kinderen waarschuwen voor dieren die ook wel eens mensen aanvallen en doden. Dit deel gaat over de ijsbeer, die tot de gevaarlijkste en grootste dieren behoort. Het handzame boek begint met een waargebeurd verhaal van Inuit die een aanval hebben meegemaakt en overleefd. IJsberen zijn hele goede zwemmers en de dikke vetlaag onder hun vacht houdt hen warm. Ook wordt ingegaan op o.a. de jacht op zeehonden, paartijd, de jongen en wat te doen als je wordt aangevallen. Tot slot is er aandacht voor bedreiging door klimaatverandering. Maakt deel uit van de reeks 'Dieren die doden'*, die zich met name richt op kinderen die moeite hebben met lezen. De boeken hebben een erg toegankelijk leesniveau: de zinnen zijn kort en de woorden eenvoudig. Het boek kreeg ook het keurmerk Makkelijk Lezen. Qua informatie en enkele kleurenfoto's komt het boek wellicht enigszins sensatiegericht over. De aanvallen van de ijsberen op mensen krijgen relatief veel aandacht. Het boek is daardoor misschien spannend, maar ook een beetje eenzijdig. Bevat een woordenlijst, register, tips voor enige boeken en websites. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411516 | 24 pagina's

Titel De ijsbeer
Auteur Lisa Owings
Secundaire auteur Minke van Dam ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Polar bear. - Bellwether Media Inc., (c)2013. - (Nature's deadliest)
ISBN 9789463411516
PPN 421475870
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen IJsberen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Beren

Relaties/Serie

Dieren die doden
Boek

Dieren die doden (2018-...)

vol.
Uitgeleend