My brilliant friend. [Seizoen 1]
DVD

My brilliant friend. [Seizoen 1] ([2019]), directed by Saverio Constanzo

De ontwikkeling van een levenslange vriendschap tussen twee heel verschillende Italiaanse vrouwen, vanaf hun kindertijd in de jaren vijftig in een achterbuurt in Napels.

Aanwezigheid

Recensie

Italiaans-Amerikaans drama uit 2018 van Saverio Costanzo (De eenzaamheid van de priemgetallen). Seizoen 1 (acht afleveringen) van de verfilming van het eerste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante, waarin de vriendschap tussen de twee vriendinnen Elena (Lenu) en Raffealla (Lila), die in de jaren vijftig opgroeien in een achterbuurt in Napels, centraal staat. Het verhaal wordt verteld door de inmiddels 60-jarige Elena. Seizoen 1 eindigt aan het eind van de middelbareschooltijd, vlak voor Lila's bruiloft. In de hoofdrollen Ludovica Nasti (Lila als kind), Gaia Girace (Lila als teenager), Elisa Del Genio (Elena als kind) en Margherita Mazzuco (de oude Elena). 'Alle vier de actrices in de sleutelrollen zijn verbluffend' (De Morgen 20-12-'18). Mark Moorman (Volkskrant 30-1-'19): 'De scène illustreert hoe een verfilming echt iets kan toevoegen aan een boek, en vooral aan een geliefd boek' (...) vier jonge actrices die je nooit meer vergeet'.

Specificaties

Italiaans | 5407003481600

Titel My brilliant friend. [Seizoen 1]
Uniforme titel De geniale vriendin L'amica geniale
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Saverio Constanzo ; Gaia Girace ; Margherita Mazzucco ; Elena Ferrante
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gaia Girace, Margherita Mazzucco, Ludovica Nasti, Elisa Del Genio. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Elena Ferrante - Videoversie van de televisieserie: Italië : Wildside-Fandango, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: L'amica geniale. - Nederlandstalige titel: De geniale vriendin
ISBN 5407003481600
PPN 423095757
Thematrefwoord Napels; 1951-1960 ; Vriendschap
Taal Italiaans

Relaties/Serie

My brilliant friend
DVD

My brilliant friend (2019-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend