Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Een kwestie van chemie
Boek

Een kwestie van chemie van je emoties tot je smartphone: moleculen bepalen alles ([2019])/ Dr. Mai Thi Nguyen-Kim, vertaald [uit het Duits] door Ralph Aarnout ; met illustraties van claire Lenkova

Hoe werkt een batterij van een smartphone? Wat gebeurt in het lichaam bij het drinken van alcohol? Wetenschapper en YouTube-ster Mai Thi Nguyen-Kim (1987) gaat in op allerlei scheikundige vragen. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

De auteur Mai Thi Nguyen-Kim (1987, ik-persoon) is een Duitse chemicus en wetenschapsjournaliste die sinds 2015 haar eigen YouTube-kanaal heeft en ook op de Duitse televisie te zien is. Nu richt ze zich in een boek tot jongeren om op een vlotte, humoristische, laagdrempelige en heel toegankelijke manier haar liefde voor scheikunde over te brengen. In dertien hoofdstukken brengt ze een aantal grondbeginselen van chemie verpakt in verhalen, gesprekken en belevenissen uit haar eigen dagelijks leven en omgeving. De onderwerpen sluiten heel nauw aan bij de leefwereld van jongeren: hoe werkt een batterij van een smartphone? Waarom bederft voedsel en hoe werken conserveringsmiddelen? Welke stoffen in het lichaam spelen een rol in hoe je je voelt? Wat gebeurt in het lichaam bij het drinken van alcohol? Ook gaat de aandacht uit naar het leven en opleiding van een wetenschapper en naar wetenschappelijke studies en onderzoek. Geïllustreerd met kleine zwart-wittekeningen met onder meer schema's en structuurformules. Achterin zijn opgenomen een register en uitgebreide bronnenlijst per hoofdstuk. Volwassen taalgebruik, geen illustraties. Voor leesvaardige jongvolwassenen en jongeren vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021414188 | 254 pagina's

Titel Een kwestie van chemie : van je emoties tot je smartphone: moleculen bepalen alles
Auteur Mai Thi Nguyen-Kim
Secundaire auteur Ralph Aarnout ; claire Lenkova
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, [2019]
Overige gegevens 254 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Komisch, alles chemisch! - München : Droemer Verlag, (c)2019
ISBN 9789021414188
PPN 422435686
Rubriekscode 541
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chemie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Chemie