Dit doe je met een wiel
Boek

Dit doe je met een wiel ([2019])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Djim Roebers ; eindredactie: Anne Firet

Wat is een wiel en waarvoor worden ze gebruikt? Lees van alles over dit werktuig, dat o.a. zwaar werk makkelijker maakt. Over vroeger en nu. Met kleurenfoto's en een enkele tekening. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waar worden wielen voor gebruikt, hoe zijn ze ontwikkeld en hoe werken ze? Dat en nog veel meer kun je ontdekken in dit boek vol wielen en werktuigen. Op kleurrijke bladzijden, gevuld met foto's in ronde kaders lees je in gele kaders van alles over de techniek en werking van het wiel, werktuigen met wielen en dagelijkse dingen als ventilatoren, kruiwagens en blikopeners. Kleurenfoto's en een enkele schematische kleurenillustratie verduidelijken de korte en simpele tekst in een vrij grote letter. De uitleg over wielen wordt aangevuld met 'aha-weetjes', een zoekplaat en een proefje. Moeilijke woorden zijn dik gedrukt en terug te vinden in de woordenlijst achterin, waar ook enkele aanbevelingen staan voor kinderen die meer willen weten en een register. Leuk en interessant kijk- en bladerboek, makkelijk zelf te lezen. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463415002 | 24 pagina's

Titel Dit doe je met een wiel
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Djim Roebers ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Wheels and axles. - Brown Bear Books Ltd, (c)2018. - (Simple machines)
ISBN 9789463415002
PPN 423150863
Rubriekscode 650.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wielen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wielen

Relaties/Serie

Slimme techniek
Boek

Slimme techniek (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Nancy Dickmann