Hartenbreker
Boek

Hartenbreker ([2019])/ Geir Tangen

De 17-jarige zoon van journalist Gudmundsson wordt na een wild feest wakker naast een meisje waarop hij verliefd is, maar zij is dood en hij kan zich niets meer herinneren. Heeft hij haar vermoord?

Aanwezigheid

Recensie

Deel twee van een trilogie over misdaad in het Noorse plaatsje Haugesund. Na een wild middelbarescholierenfeest wordt Alex, de 17-jarige met ADHD behepte zoon van de journalist Viljar Ravn Gudmundsson, wakker naast een dood meisje. Hij heeft geen idee wat er de avond daarvoor is gebeurd, maar de feiten en zijn gedrag wijzen erop dat hij haar vermoord heeft. Rechercheur Lotte Skeisvoll, net als Gudmundsson een van de hoofdpersonen en belangrijkste slachtoffers uit het eerste deel 'Het meesterwerk'*, probeert samen met Gudmundsson zijn onschuld te bewijzen, maar gaat daar steeds meer aan twijfelen. Maar dan wordt er nog een jongen van het feest vermoord, terwijl er ook nog een neonazistische groepering bezig is een aanslag voor te bereiden. Alles begint door elkaar te lopen, ook omdat de meeste scholieren een loopje met de waarheid nemen en daardoor het onderzoek de verkeerde kant opsturen. Geir Tangen is in Noorwegen een populaire crimeblogger en -recensent. Hij kent de kneepjes van het vak en bouwt secuur een spanning op, die zich pas vlak voor het einde definitief ontlaadt. Tweede, goed zelfstandig te lezen deel van een trilogie met journalist Viljar Gudmundsson en rechercheur Lotte Skeisvoll in de hoofdrollen. Volop spanning van begin tot einde.

Specificaties

Nederlands | 9789044351224 | 431 pagina's

Titel Hartenbreker
Auteur Geir Tangen
Secundaire auteur Eline Jongsma
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : the house of books, [2019]
Overige gegevens 431 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Noors. - (c)Vertaling uit het Noors: Eline Jongsma - Vertaling van: Hjerteknuser. - Oslo : Gyldendal Norsk Forlag, 2017
ISBN 9789044351224
PPN 422766208
Genre thriller
Taal Nederlands