Gezinnen met meervoudige en complexe problemen
Boek

Gezinnen met meervoudige en complexe problemen theorie en praktijk ([2019])/ J. Knot-Dickscheit en E.J. Knorth (red.)

Handboek voor de hulpverlening aan gezinnen met meervoudige en complexe problemen, voorzien van een theoretische onderbouwing en praktische voorbeelden.

Aanwezigheid

Recensie

Voor multiprobleemgezinnen is elke dag opnieuw een gevecht. Het chronische deel van de problemen - denk aan armoede, psychiatrische problematiek, verslaving, trauma en lichte verstandelijke beperking - zorgt voor veel stress. Deze multiprobleemsituaties bedreigen de ontwikkeling van kinderen ook op langere termijn. Door intensieve hulpverlening wordt getracht het gezin als geheel op alle levensgebieden te ondersteunen. De aard en omvang van de problemen stellen hulpverleners voor grote uitdagingen. In dit boek komen de verschillende aspecten, systematisch gerangschikt, op basis van actuele kennis uit onderzoek en praktijk, aan bod. Met een historische terugblik en veel praktijkvoorbeelden. Met een gedetailleerde inhoudsopgave, vaktaal, bronnenlijst en uitvoerig register. Geschikt voor meerdere doelgroepen: sociaal werkers, gezinsondersteuners, (ortho)pedagogen, (kinder)psychologen en studenten die als hulpverlener, onderzoeker of beleidsmaker bij deze gezinnen betrokken zijn. Een actueel hulpverleningshandboek van Nederlandse bodem.

Specificaties

Nederlands | 9789047711681 | 575 pagina's

Titel Gezinnen met meervoudige en complexe problemen : theorie en praktijk
Secundaire auteur J. Knot-Dickscheit ; E.J. Knorth
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2019]
Overige gegevens 575 pagina's - figuren, tabellen, illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789047711681
PPN 422658855
Rubriekscode 460.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezinsbegeleiding; Opstellen ; Gezinstherapie; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gezinsbegeleiding

Relaties/Serie

Ortho
Boek

Ortho inleidingen, monografieën en leerboeken op het gebied van de orthopedagogiek, de orthodidactiek en het klinische en experimentele onderzoek op orthopedagogisch gebied, met bijzondere aandacht voor de herkenning en de behandeling van opvoedingsmoeilijkheden, ontwikkelingsproblemen, gedragsstoornissen en leermoeilijkheden (1970- ...)

vol.
Uitgeleend