Alle vogels
Boek

Alle vogels de leukste vogelgids van Nederland en België. Deel 1, De hondervijftig meest waargenomen soorten ([2019])/ Peter Bosman

Gids voor het determineren van de 150 meest waargenomen soorten vogels in Nederland en Belgie, met informatie over o.a. gedrag, uiterlijk, bijzonderheden.

Recensie

In dit deel 1 van deze als serie aangekondigde vogelgids van Nederland en België de 150 meest waargenomen soorten van de ruim 500. Met een introductie op het waarnemen van vogels, wanneer je het beste vogels kunt kijken, en in welke gebieden al die vogels zijn: de stranden en de Noordzee, polders en weilanden, bossen, kerkhof, vogelkijkhut, steden en dorpen, de Zeeuwse Delta en bouwgrond. De volgorde in het boekje is gebaseerd op hoe vaak de vogel voorkomt. Het begint met de top 10 tuinvogels. Per vogel een duidelijke kleurenfoto, de Nederlandse en de wetenschappelijke naam en een korte beschrijving over o.a. gedrag, uiterlijk, en algemene wetenswaardigheden. Soms heel grappig, zoals de eider die wel op een hogesnelheidstrein lijkt, maar niet altijd relevant. Twee vogels die op elkaar lijken, staan ook vlak bij elkaar. Soms wordt er echter naar een soortgelijke vogel verwezen die niet in het boekje staat. Dat is verwarrend, net als de onvolkomenheden, bv. verkeerde beschrijvingen bij een foto. Hoewel het boekje ook voor ervaren vogelkenners is bedoeld, is het eerder een beginnersgids. Met indexen op wetenschappelijke en op Nederlandse namen en een fotoverantwoording.

Specificaties

Nederlands | 9789086710584 | 120 pagina's

Titel Alle vogels : de leukste vogelgids van Nederland en België. Deel 1, De hondervijftig meest waargenomen soorten
Uniforme titel Vogels in Nederland
Auteur Peter Bosman
Type materiaal Boek
Uitgave [Bergen] : Publimix, [2019]
Overige gegevens 120 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Omslagtitel. - Rugtitel: Vogels in Nederland - Met index
ISBN 9789086710584
PPN 419028048
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels