Superhugo gaat van start
Boek

Superhugo gaat van start (2019)/ Salah Naoura, geïllustreerd door SaBine Büchner ; vertaling [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Carry Elemans

Hond Hugo is erg lui en onhandig. Oma Frieda leest hem altijd voor over Superhond. Hugo wil ook een held zijn. Als hij nu eens die kleren van zolder aantrekt? Ineens voelt hij zich Superhugo! AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hugo is een onhandige hond die ervan droomt om een held te zijn. Op een dag ontdekt hij in het huis van oma Frieda kleren, waarmee hij zich verkleedt als Super Hugo. Zo voelt en gedraagt hij zich als held. Een boek in de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe'* op niveau AVI-E4, met korte zinnen die meestal op een nieuwe regel met een hoofdletter beginnen, en zonder moeilijke woorden. De tekst is in een vlotte stijl geschreven, in of rond de illustraties geplaatst en bevat veel dialogen. De pentekeningen zijn opgezet in zwarte lijnen en ingevuld met vrolijke heldere kleuren en voegen veel aan het verhaal toe. Het idee dat Hugo zich een held voelt, terwijl hij dat niet is, is een humoristisch gegeven. Het boek eindigt met vier vragen over het verhaal. De antwoorden staan ernaast op het laatste schutblad. Met inhoudsopgave. Op een website zijn meer vragen te downloaden. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522311 | 43 pagina's

Titel Superhugo gaat van start
Auteur Salah Naoura
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Annemarie Bon ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2019
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Superhugo startet durch! - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2014
ISBN 9789463522311
PPN 422563293
Thematrefwoord Helden ; Honden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend