Leeft het of niet?
Boek

Leeft het of niet? ([2019])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Anne Firet

Hoe weet je of iets leeft of niet? Wat is daarvoor nodig? Onderzoek dat zelf via vragen en doe-opdrachten voor een kat, plant en een robot. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Boeiende uitgave (harde kaft, iets kleiner formaat dan A4) waarin kinderen de eerste voetstappen zetten op het pad van wetenschappelijk leren kijken. In dit deel van de reeks 'Science stap voor stap'* wordt onderzocht of iets leeft, of iets heeft geleefd, of dat iets niet leeft. Onderzoeksvragen daarbij zijn: kan het uit zichzelf bewegen; heeft het lucht nodig; heeft het water nodig, en voedsel; maakt het afvalstoffen; reageert het op de omgeving; groeit het; de voortplanting, krijgt het jongen? Dit keer richten de vragen zich in korte hoofstukken op katten, planten en op een robot. Iets kan ook geleefd hebben: bijvoorbeeld een losse veer, of een blad van een boom, of een tomaat - hoewel de zaadjes van de tomaat weer leven voort kunnen brengen. Er zijn zij-uitstapjes naar producten die gemaakt worden, naar dode cellen en natuurlijke materialen. Na al deze onderzoeksvragen volgt een test, aan de hand van plaatjes. Complete uitgave: moeilijke woordenlijst, register. Oorspronkelijk Engelstalig (2016), vertaald in goed Nederlands. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411943 | 32 pagina's

Titel Leeft het of niet?
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Is it living or non-living?. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2016. - (FUNdamental Science)
ISBN 9789463411943
PPN 421475706
Rubriekscode 573.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leven; Biologie ; Dood; Biologie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Biologie

Relaties/Serie

Science stap voor stap
Boek

Science stap voor stap (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen