Vleugels, veren, klauwen en vinnen
Boek

Vleugels, veren, klauwen en vinnen kenmerken van de dieren ([2019])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnemans

In welke groepen kun je dieren indelen? Ontdek wat de eerste kenmerken zijn van onder meer vogels, zoogdieren, vissen via vragen en doe-opdrachten. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In welke groepen kun je dieren indelen? Welke dieren hebben klauwen ? Hoe herken je ze? Stap voor stap geeft dit stevige boek (bijna A4-formaat) een introductie op hoe je de eerste kenmerken van vogels, zoogdieren, insecten, vissen en reptielen kunt ontdekken aan de hand van vragen en kleine proefjes. De uitleg in de tekst beperkt zich tot een minimum van enkele regels. Inhoudelijk niet diepgaand, maar algemeen beeldvormend. De tekstblokjes staan tussen de vele kleurenfoto's verspreid over de bladzijden. Door het laagdrempelig taalgebruik is het boek heel toegankelijk en eenvoudig om te lezen. De antwoorden op de vragen staan onderaan (op zijn kop) op de desbetreffende bladzijden. Bij de afbeeldingen staan verklarende woorden, die met een pijltje sommige details verduidelijken. Het boek staat vol met kleine feiten en weetjes. Verzorgde uitgave op stevig papier met een glossy omslag. Achter in het boek is een register opgenomen met een verklaring van vetgedrukte moeilijke woorden. Maakt deel uit van de serie 'Science stap voor stap'*. Geschikt als eerste kennismaking voor kinderen van ca. 7 t/m 9 jaar. Door het rijke beeldmateriaal eveneens geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411936 | 32 pagina's

Titel Vleugels, veren, klauwen en vinnen : kenmerken van de dieren
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Corian Linnemans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Wings, paws, scales and clawes. - Ruby Tuesday Books, (c)2016. - (FUNdamental science)
ISBN 9789463411936
PPN 421475730
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Science stap voor stap
Boek

Science stap voor stap (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen