A private war
DVD

A private war ([2019])/ directed by Matthew Heineman

De Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin neemt grote risico's bij haar verslaggeving in oorlogsgebieden, zoals Sri Lanka en Syrie.

Aanwezigheid

Recensie

Biografie/oorlogsdrama van Matthew Heineman (City of ghosts; Cartel land) met in de hoofdrol Rosamund Pike (7 days in Entebbe; Gone girl). De film vertelt de laatste elf jaren in het leven van Marie Colvin, een Amerikaanse oorlogscorrespondente die werkt voor de Britse krant The Sunday Times. Zij werktt in conflictgebieden zoals Sri Lanka (waar zij een oog kwijtraakte) en Libië en stelt vaak haar leven in de waagschaal. Haar stress en trauma's probeert ze in bedwang te houden met veel drank en sigaretten. Colvin stierf in 2012 in de Syrische stad Holms tijdens een mortieraanval door het regime. De recensenten geven 2-4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 28-3-'19) vindt de vertolking van Pike sterk, maar de film niet overtuigend in het tonen van wat Colvin dreef tot het nemen van zulke grote risico's. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Boeiende biopic (...) een voortreffelijke Pike (...). Speelfilmdebuut van documentairemaker Heineman zoekt niet eindeloos naar verklaringen, maar laat simpelweg zien dat Colvin, hoewel ze getuige was van verschrikkelijk leed en nog even werd opgenomen met PTSS, niet anders kon dan keer op keer terugkeren naar de vele brandhaarden in de wereld.' Pike was genomineerd voor de Golden globe voor Beste actrice.

Specificaties

Engels | 4013549108041

Titel A private war
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Matthew Heineman ; Rosamund Pike ; Jamie Dornan ; Marie Brenner
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Stanley Tucci, Tom Hollander. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het Vanity Fair-artikel 'Marie Colvin's private war' van Marie Brenner - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Kamala Films, (c)2018
ISBN 4013549108041
PPN 422950092
Genre biografie - oorlogsroman
Thematrefwoord Oorlogscorrespondenten ; Psychotrauma's
Taal Engels