Wolvenkinderen
Boek

Wolvenkinderen (december 2018)/ Richard Van der Vieren, Roosje Koninckx, fotografie Richard Van der Vieren ; teksten Roosje Koninckx, Wannes Deleu, Sven de Potter, Emma Drummond ; recepten Sebastien de Belder, Christof Roothooft, Richard Van der Vieren, Roosje Koninckx ; illustraties Jade Klara

Wil je met de kinderen lekker kamperen, vuurtje stoken en in een kayak varen? Lees de vele tips en recepten (voor o.a. BBQ) en laat je inspireren door de vele kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Kinderen spelen veel te weinig buiten, wat niet goed is voor hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Ouders zouden hun kroost meer moeten stimuleren om lekker buiten bezig te zijn. Roos Koninckx, psychologe, moeder van drie dochters en nauw betrokken bij een bio-boerderij maakt samen met een documentairefilmer dit inspiratieboek met tips om te kamperen in de tuin, lekker vuurtje te stoken, hutten te bouwen, bezig te zijn in de moestuin of te varen in een kajak. Ook geven ze een aantal eenvoudige, bekende recepten voor broodspiesen bakken of roosteren bij het kampvuur of de BBQ, prei blakeren, pompoensoep maken en sapjes. Het ziet er op de vele kleurenfoto's allemaal prachtig uit, met de drie dochtertjes van Koninckx. Dit boek bevat 208 bladzijden waarvan ca. 130 hele fotopagina's (de halve niet meegerekend). Van deze fotopagina's zijn er zo'n veertig gerechtfoto's, de overige zijn sfeeropnamen met de meisjes. Gesponsord inspiratieboek, voor een relatief kleine groep die mooi landelijk woont en fijn verantwoord zich kan ontspannen. Wie in een dichtbebouwde omgeving woont, moet toch iets anders verzinnen of er gewoon bij wegdromen. Voor opvoeders van kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789090313849 | 197 pagina's

Titel Wolvenkinderen
Auteur Richard Van der Vieren
Secundaire auteur Roosje Koninckx ; Sebastien de Belder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Plaats van uitgave niet vastgesteld] : [uitgever niet vastgesteld], december 2018
Overige gegevens 197 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: "avonturen en recepten" - Met receptenindex
ISBN 9789090313849
PPN 422423424
Rubriekscode 433.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buiten spelen (werkwoord) ; Kookboeken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes