Koning Mier
Boek

Koning Mier ([2019])/ Bart Demyttenaere & Myriam Berenschot

Koning Mier verveelt zich. Alle mieren hebben een duidelijke taak, en de Koningin heeft het druk met eieren leggen. Maar niemand lijkt hem nodig te hebben. Bedroefd pakt hij zijn koffer en vertrekt. Maar dan gaat in het mierennest ineens alles mis. Prentenboek met gedetailleerde kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Koning Mier verveelt zich. Elke andere mier heeft een duidelijke taak: de een zorgt voor eten, de volgende verzorgt de eitjes en de babymieren, soldaten graven de gangen en de Koningin legt eitjes. Niemand heeft Koning Mier nodig en hij heeft niks te doen. Bedroefd pakt hij zijn koffer en vertrekt. In het nest krijgt de Koningin geen ei meer gelegd, huilen de babymieren en leggen de werkmieren het werk stil. Alles loopt fout. Tot Koningin Mier het snapt: haar lieve man is weg! Samen gaan de mieren op zoek naar de Koning. Vriendelijk prentenboek over mieren en dat iedereen van belang is, hoe onbeduidend ook. De prenten in gemengde techniek (diverse materialen en digitale bewerking) zijn vriendelijk en helder van opzet. Mieren in alle vormen en maten vertolken herkenbare menselijke emoties. De tekst, in korte zinnen, past bij de doelgroep en staat in en onder de illustraties. De woorden 'koning' en 'mier' zijn in een ander en groter lettertype gedrukt. Mooie stevige druk. Fijn prentenboek over mieren, de natuur, over rollen innemen en samenleven. Vanaf ca. 5 jaar

Specificaties

Nederlands | 9789044836318

Titel Koning Mier
Auteur Bart Demyttenaere
Instelling /Straf! School met lef, Beringen-Mijn
Secundaire auteur Myriam Berenschot
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst: Bart Demyttenaere, illustraties: Myriam Berenschot - Dit boek kwam tot stand in samenwerking met leerlingen van Straf! School met lef (Beringen-Mijn)
ISBN 9789044836318
PPN 422839477
Genre dierenleven
Thematrefwoord Mieren ; Identiteit ; Samenwerking
Taal Nederlands